Dirigent

JacobinesoloJacobine van Laar begon haar muzikale carrière als dwarsfluitist aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Als bijvak studeerde zij eveneens ensemble directie. Tijdens haar examenjaar begon zij met een klassieke zangstudie bij Wout Oosterkamp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jacobine heeft 10 jaar in Engeland gewoond en gewerkt. Zij vervolgde zij haar zangopleiding bij Laura Sarti aan The Guildhall School of Music & Drama in Londen. Tevens studeerde zij opera aan Birkbeck College, University of London. Jacobine trad op in St. Martin-in-the Fields, Barbican en St. John’s Smith Square in Londen en op diverse podia in Nederland en Frankrijk.

In Engeland heeft zij gewerkt als zangdocent aan de prestigieuze meisjeskostschool Wycombe Abbey en de Royal Grammar School voor jongens in High Wycombe (Engeland). Eenmaal terug in Nederland heeft ze o.a. koorscholings- en dwarsfluitlessen verzorgd aan de Kaliber Kunstenschool Enschede en haar eigen Dutch Music Barn in Markelo. In deze laatste, tot concertruimte omgebouwde boerenschuur aan de Groenlandsdijk (Het Slotje) worden regelmatig concerten, koorworkshops, musicals, zang-en dwarsfluitlessen gegeven. Jacobine is tevens muzikaal leider, dirigenten vocal coach van de International Opera Summer School.

Geleidelijk aan is Jacobine zich steeds meer gaan toeleggen op het koorwerk, zowel als dirigent alsals koorscholingsdocent. De samenwerking met zangers van allerlei niveaus en de verbindende kracht die van het samen zingen uitgaat, vormen haar drijfveer. Haar achtergrond als zowel instrumentalist als zanger zijn hierbij waardevolle ingrediënten.
Jacobine is naast dirigent van het Markelo’s Mannenkoor en Jeugdkoor tevens dirigent van Kamerkoor Montessera in Enschede.

Meer informatie over Jacobine is te vinden op www.jacobinevanlaar.com
Voor meer informatie over activiteiten in de Dutch Music Barn: www.dutchmusicbarn.com