Repertoire

Het repertoire van het Markelo’s Mannenkoor is zeer breed, alleen al gezien het feit dat er 485 nummers in de bibliotheek zitten, die voor het grootste deel al eens gezongen zijn, in een of meerdere optredens. En dat aantal neemt alleen nog maar toe. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze allemaal nog actueel zijn.

Wel worden regelmatig nieuwe nummers toegevoegd, waarbij uiteraard oude weer verdwijnen. Gemiddeld zitten er rond de 30 nummers in de repetitiemap, die regelmatig gerepeteerd en opgevoerd worden.

Het scala is ook zeer breed.

Van bekende traditionele mannenkoor melodieën, die steeds minder gevraagd en uitgevoerd worden tot bewerkingen van hedendaagse populaire muziek. Soms worden de bewerkingen kant-en-klaar gekocht en op andere momenten maakt de dirigent een eigen bewerking van een bekend nummer.

Dit gaat in diverse talen, uiteraard Nederlands maar ook Duits, Engels, Frans, Italiaans, Servo- Kroatisch, Russisch en zelfs in het Twents.

Van het laatste is een goed voorbeeld de bewerkingen van enkele liedjes van het bekende duo Hiddink en Schreurs bewerkt voor mannenkoor door onze dirigent.

Ook heeft Hendrika Nijenhuis – Hargeerds diverse teksten geschreven voor het koor, zowel in het Nederlands als het Twents op bestaande populaire melodieën.

Ook stukken uit opera’s, operettes en musicals komen op het repertoire voor.

In het populaire segment noem ik, zonder volledig te zijn, werken van o.a. Boudewijn de Groot, Pierre Kartner, Udo Jürgens, Bert Kaemfert, Simon and Garfunkel, Vangelis, Ancora, Leonard Cohen en vele anderen.